conceptor-bolig

Petter Eiken fra BaneNOR til styreleder i Conceptor Bolig: Solgt 117 boliger til en verdi på 486 millioner kroner pr. desember 2019

2019-12-13
Petter Eiken, som nylig gikk av med pensjon fra stillingen som konserndirektør i Bane NOR med ansvar for knutepunkt og eiendom, blir styreleder i Conceptor Bolig AS. Samtidig melder selskapet at de har solgt hele 117 boliger til en verdi på 486 millioner kroner i pr. desember 2019. Det gir en gjennomsnittspris pr. bolig på 4,2 millioner kroner.

Conceptor Bolig AS har en klar vekststrategi og skal bygge leiligheter og boliger i det sentrale østlandsområdet hvor også InterCity-satsing er prioritert. Satsingsområdet kjennetegnes av å være sentrumsnært og ha nærhet til kollektivknute- punkt. Selskapet har ca. 2.200 leiligheter under utvikling. Lasse Skjelbred er adm. direktør i Conceptor Bolig som har hovedkontor på Billingstadsletta i Asker.

Selskapet har prosjekter på Hamar, Jessheim, Sætre, Asker, Horten, Sandefjord og i Skien. Blant annet lanserte Conceptor Bolig nylig planen om å bygge et spektakulært prosjekt ute i elva på Klosterøya. Boligprosjektet med 70 leiligheter har fått navnet Klosterøya Øst og bli det første du ser ved innfarten til Skien når man kommer kjørende eller til vanns. Tegnet av Point AS arkitektur + konseptdesign team i Porsgrunn og Sandefjord.

– Vi er glade og stolt over at Petter Eiken har takket ja til tilbudet om å bli styreleder i Conceptor Bolig over nyttår, sier Ronnie Egeland som dermed overlater stafettpinnen til Petter Eiken. Ronnie Egeland fortsetter som styremedlem. Styret i Conceptor Bolig AS består videre av Vidar Lyhus, Jon E. Skjørshammer og Asbjørn M. Johansen.

– Jeg har hatt en spennende tid i Bane NOR hvor jeg bl.a. ledet de store endringene som fulgte med Jernbanereformen. Conceptor Bolig AS har imponert meg med en klar og fokusert strategi. Selskapet har god fart og 2.200 leiligheter under utvikling. Det blir spennende å bidra aktivt som styreleder fremover, sier påtroppende styreleder Petter Eiken.

I Bane NOR hadde Petter Eiken ansvar for utvikling, forvaltning og drift av Bane NORs eiendomsportefølje, bestående av blant annet tekniske bygg, stasjoner, terminaler, verksteder og utviklingseiendom. Bane NOR Eiendom eier, utvikler og forvalter en av Norges største eiendomsporteføljer. – Tiden som leder i Bane NOR har gitt meg en solid erfaring innen eiendom og jeg gleder meg nå til å ta fatt på ny epoke i livet som aktiv styreleder i Conceptor Bolig AS. I Bane NOR hadde Petter Eiken ansvaret for 4.500 eiendommer med et grunnareal på 140.000 mål. Bane NOR hadde en bygningsmasse på totalt 1.020.000 m2 fordelt på 1.660 bygg. Den bokførte balansen var på 8,7 MRD kroner, mens de virkelige verdiene i selskapet er vurdert til å være hele 46 milliarder. Bane NOR har et utviklingspotensial på 2 millioner m2.

Petter Eiken startet i ROM Eiendom i 2014 som ble en del av Bane NOR i 2017. Før dette var han viseadministrerende direktør for Skanska internasjonalt og administrerende direktør for Skanska Norge. Han har også erfaring fra transport- sektoren som tidligere styreleder for Norsk Jernbanedrift og har hatt flere lederstillinger i Veidekke. Eiken er utdannet sivilingeniør Bygg ved Norges tekniske høyskole (NTH) i Trondheim. Han er født og oppvokst i Porsgrunn i Telemark.

Ytterligere informasjon:
Petter Eiken, styreleder, Conceptor Bolig AS,
Mobil 982 10 000 og e-post: petter.eiken@pelican.as

Lasse Skjelbred, adm. direktør, Conceptor Bolig AS,
Mobil 952 30 106 og e-post: ls@conceptor.no

Bjørn Richard Johansen, kommunikasjons- og markedsdirektør, Conceptor Bolig AS, mobil 47 800 100 og e-post: brj@conceptor.no

Fakta om Conceptor Bolig AS:
Conceptor Bolig AS har en klar vekststrategi og skal bygge leiligheter og boliger i det sentrale østlandsområdet hvor også InterCity-satsing er prioritert. Selskapet har ca. 2.200 leiligheter under utvikling. Conceptor Bolig AS ble stiftet i juni 2016 og målet er at man så raskt som mulig skal overlevere et betydelig antall ferdigstilte boliger til selskapets kunder av boligkjøpere. Lasse Skjelbred er adm. direktør for selskapet som har hovedkontor på Billingstadsletta i Asker. Conceptor Bolig AS hadde en verdijustert egenkapital på ca. 500 millioner kroner pr. 31.12.2018. Selskapet er et heleid datterselskap i Conceptor-konsernet. Conceptor AS har en verdijustert totalbalanse på ca. MNOK 1.700. Conceptor AS er et holdingsel-skap som omfatter både eiendomsinvesteringer og finansielle investeringer.

For mer informasjon se: www.conceptorbolig.no