conceptor-bolig

Klosterøya Øst på tegnebrettet: Skien får spektakulære leiligheter i front med Klosterøya Øst

2019-11-01
Klosterøya Øst blir det første du ser når du kommer inn mot Skien fra Porsgrunn med bil eller båt. Når tegningene nylig ble kjent ble det omtalt som et spektakulært prosjekt som skal bygges i elven, i front av det gamle industriområdet på Klosterøya i Skien. Det planlegges å bygge 70 leiligheter i prosjektet som vil ligge helt nede til elva ved innløpet til Skien sentrum.

Her blir det kort vei til alle servicetilbud, butikker og Skien Videregående skole som ligger på Klosterøya. Teater Ibsen ligger også på området.  

Planen er nå ute til høring. Tegnet av Point AS arkitektur + konseptdesign team i Porsgrunn og Sandefjord.

– Det er lagt stor vekt på arkitekturen og at dette prosjektet vil gi et «førsteinntrykk» av Skien når man kjører mot Skien eller kommer mot byen opp langs elven, forteller Frank Johannessen, prosjektleder i Conceptor Bolig AS. Vi starter nå å bygge opp interessentlisten, sier Johannessen.

– Dette blir et flott prosjekt som skaper en flott front på Klosterøya. Vi har god erfaring fra Klosterøya Vest og gleder oss nå å komme i gang med dette prosjektet i løpet av neste år på Klosterøya Øst, sier Lasse Skjelbred, administrerende direktør i Conceptor Bolig AS. Salgsstart er planlagt å bli i 2020. Området er ferdig regulert til bolig. Når området er ferdig utbygd vil samlet areal være på rundt 6.000 kvadratmeter.

Utbygging fordeles på tre  bygg og store deler av tomta for disse er i dag elv. Leilighetene skal bygges der vannet fra Klosterfossen møter Skienselva.  

Det har vært faglig spennende å tegne Klosterøya Øst og vi er glad for den gode mottakelsen tegningene har fått, sier Bart Bugerhoudt som er arkitekt og direktør for Point AS arkitektur + konseptdesign.  

– Vi har har klart å skape et interessant bomiljø, der leilighetene og uteområde er sydd sammen på en optimal måte. Beliggenheten er jo fantastisk, sikt mot alle kanter med åpne hjørner, store vinduer, og terasser som er plassert rundt bygningene. Uteområdene og fasadene har flotte overganger og prosjektet har en helt egen identitet, sier Bart Bugerhoudt i Point AS arkitektur + konseptdesign.

For tiden er Conceptor Bolig i gang med salget av et annet flott prosjekt: Bugten Brygge på Nenset. 

Conceptor er også 50 prosents eier i Bratsberggruppen som er en  velkjent utbygger i distriktet. 

Illustrasjoner:
Se vedlegg og video på link:  
https://pointdesign.no/prosjekter/klosteroya-skien-70-leiligheter-parkering/ 

Ytterligere informasjon:
Lasse Skjelbred, adm. direktør, Conceptor Bolig AS, mobil 952 30 106 og e-post: ls@conceptor.no 

Frank Johannessen, prosjektleder, Conceptor Bolig AS, mobil 915 59 349 og e-post frj@conceptor.no

Bjørn Richard Johansen, kommunikasjons- og markedsdirektør, Conceptor Bolig AS, mobil 47 800 100 og e-post: brj@conceptor.no  

Bart Bugerhoudt, senior arkitekt og direktør for Point AS arkitektur + konseptdesign, mobil 98 44 90 13 og e-post: bart@pointdesign.no

Fakta om Conceptor Bolig AS 

Conceptor Bolig AS skal bygge leiligheter og boliger i det indre InterCity-området og har ca. 2.500 leiligheter under utvikling. Selskapet har fokus på utvikling av leiligheter i sine satsingsområder. Conceptor Bolig AS ble stiftet i juni 2016 og har en verdijustert egenkapital på ca. 500 millioner kroner. Målet er at man så raskt som mulig skal overlevere et betydelig antall ferdigstilte boliger til selskapets kunder av boligkjøpere. Lasse Skjelbred er adm. direktør for selskapet som har hovedkontor på Billingstadsletta i Asker. Selskapet er et heleid datterselskap i Conceptor-konsernet. Conceptor AS har en verdijustert totalbalanse på MNOK 1.700. Conceptor Bolig AS hadde en verdijustert egenkapital på ca. 500 millioner kroner pr. 31.12.2018. Conceptor AS er et holdingselskap som omfatter både eiendomsinvesteringer og finansielle investeringer. For mer informasjon se: www.conceptorbolig.no   

Fakta om Point AS 

Point AS har vært etablert i Telemark i 13 år. Per i dag har vi kontor i Porsgrunn og Sandefjord. Point åpnet nylig kontor i Drammen. Point er involvert i en rekke prosjekter i Telemark, Agder, Vestfold og Buskerud: leiligheter, næring og offentlige bygg. I Grenland står Point for blant annet bytransformasjon av Eeks Gård, Telemarksgate 10, ombygging av Porsgrunn VGS, Lunde skole og flere leilighetsprosjekter. Point er også engasjert i Rjukan/Vemork Tungtvannsmuseum som snart skal realiseres. Se mer på www.pointdesign.no