conceptor-bolig

Horten Havneby tar form og 51 leiligheter legges ut for salg: Conceptor Bolig AS klargjør for første byggetrinn i Horten

2017-10-08
Conceptor Bolig AS går nå i gang med å legge ut første byggetrinn med i alt 50 leiligheter i Horten Havneby. Dette er et unikt boligprosjekt sentralt i Horten Indre havn. Totalt er det planlagt å bygge ca. 375 leiligheter over flere byggetrinn. Utviklingspotensialet er 32.000 m2 som er regulert til bolig og næring. Salgsstart for prosjektet blir nå i høst, mens byggestart for første byggetrinn er beregnet første halvår 2018.

Conceptor Bolig har en utviklingsavtale med Horten kommune knyttet til utviklingen av området.

– Dette er et svært spennende prosjekt for oss i Conceptor Bolig. Det har vært jobbet lenge med å planlegge Indre Havneby som over tid vil sette Horten enda mer på kartet med moderne bebyggelse helt ned til havnen, sier Lasse Skjelbred som er adm. direktør i Conceptor Bolig.

– Vi har store ambisjoner med å utvikle Horten i årene fremover og det som skjer i Indre Havneby er et viktig prosjekt i den moderne byutviklingen i Horten, sier Silje Vaadal som er kommunalsjef kultur og samfunnsutvikling i en kommentar.

– Et utgangspunkt for utviklingen av dette prosjektet har vært å gi boligene i Indre Havneby et levende, variert og frodig preg - som en hageby. Vi har hatt stort fokus på å sikre fantastiske utsyn mot Indre havn, skape kontakt med uteområdene samt etablere gode solfylte uteplasser. Leilighetene er gjennomgående og har god fasadelengde, de har store vindusflater og alternative uteplasser. Vi har lagt vekt på å etablere god kvalitet og variasjon i fasadeoppbyggingen med materialer som har lang levetid, et grønt fokus og som sikrer minimalt vedlikehold, sier sivilarkitekt Kjersti Nordbotn i arkitektfirmaet Børve Borchsenius. Børve Borchsenius er Norges og trolig Nordens, eldste arkitektkontor med sammenhengende drift i Porsgrunn siden 1889. 

– Dette blir moderne boliger med sjøsprøyt på terrassen. Rett ved sjøen. Rett ved byen. Nå har du mulighet til å skaffe deg en moderne bolig i et hyggelig bomiljø. Et sted å trives. Horten Havneby er starten på en innovativ og trivelig ny bydel i Horten, sier Vegard Wisth som er prosjektleder for Horten Havneby i Conceptor Bolig. Den unike beliggenheten vil gjøre Horten Havneby til et fantastisk sted å bo. Året rundt. Tilrettelagt for alle generasjoner.

– Vi gleder oss til å kunne informere våre medlemmer om prosjektet hvor de vil ha en mulighet til å utnytte sitt USBL-medlemskap til å sikre seg en forkjøpsrett, når prosjektet nå blir lagt ut. Det sier Harald Røed som regionleder for USBL i nordre Vestfold og som har kontor i Horten. Dette er et helt prosjekt som vi tror vil bli svært populært, sier Røed. Vi gleder oss også til å være forvalter for prosjektene i regi av Conceptor Bolig as.

– Det er EiendomsMegler 1 som skal stå for salget av leilighetene som nå legges ut i markedet. Interessenter kan nå melde sin interesse og vi har etablert en egen nettside for prosjektet www.hortenhavneby.no, sier Merethe Lunden Andreassen, eiendomsmegler i EiendomsMegler 1. Hun skal lede salgsprosessen i prosjektet. Det er nå du har muligheten til å tenke på fremtiden som beboer i denne nye bydelen, i en helt ny og unik bolig. Det første initiativet i så måte er kontakten med oss meglere, sier Lunden Andreassen. Hun har mer enn 16 års erfaring som megler i Horten og har hatt tilknytning til kommunen siden 1983.

– Kaptein Simen Heyerdahl vil bli synlig med Horten Havneby sin logo på drakta fremover. Vi i Falk Horten gleder oss til å ta fatt på et spennende samarbeid med en viktig boligutvikler i å synliggjøre Horten Havneby, sier Heidi Grøstad som er daglig leder i Falk håndball i en kommentar

Conceptor Bolig AS er i sterk vekst og har tomter og rettigheter til å oppføre ca. 2.100 enheter alene, eller i samarbeid med ulike partnere, i det indre InterCity området. Conceptor Bolig AS ble stiftet i juni 2016 med Conceptor Eiendom AS som 60 % eier og Øygarden Eiendom AS som eier av 40 %. Selskapet har en verdijustert egenkapital på NOK 225 millioner.

Ytterligere informasjon:
Lasse Skjelbred, adm. direktør, Conceptor Bolig AS, mobil 952 30 106 og e-post: ls@conceptor.no
Vegard Wisth, prosjektleder, Conceptor Bolig AS, mobil 482 30 277 og e-post: vw@conceptor.no
Bjørn Richard Johansen, rådgiver, Conceptor Bolig, mobil 47 800 100 og e-post: brj@conceptor.no
Kjersti Nordbotn, sivilarkitekt MNAL, mobil 920 18 174 og e-post: kn@borveborchsenius.no
Harald Røed, daglig leder for USBL, mobil 415 29 003 og e-post: harald.roed@usbl.no
Heidi Grøstad, daglig leder, Falk håndball, mobil 948 34 176 og e-post: heidigrostad@falk-handball.no
Silje Vaadal, Horten kommune, kommunalsjef Kultur og samfunnsutvikling, mobil 926 00 748 og e-post: silje.vaadal@horten.kommune.no
Merethe Lunden Andreassen, eiendomsmegler MNEF, EiendomsMegler 1, mobil 926 25 528 og e-post merethe.andreassen@em1.no

Prosjektets hjemmeside på internett: www.hortenhavneby.no

Fakta om Conceptor Bolig AS:
Conceptor Bolig AS skal bygge leiligheter og boliger i det indre InterCity-området og har ca. 2.100 leiligheter under utvikling. Målet er å realisere 200 til 500 leiligheter årlig i markedet. Selskapet har fokus på utvikling av leiligheter og småhus i tett/lav bebyggelse i sine satsingsområder. Conceptor Bolig AS ble stiftet i juni 2016 med Conceptor Eiendom AS som 60 % eier og Øygarden Eiendom AS som eier av 40 %. Målet er at man så raskt som mulig skal overlevere et betydelig antall ferdigstilte boliger til selskapets kunder av boligkjøpere. Ved årsskiftet hadde Conceptor Bolig AS en verdijustert egenkapital på ca. NOK 225 millioner. Lasse Skjelbred er adm. direktør for selskapet som har hovedkontor på Billingstadsletta i Asker. For mer informasjon se: www.conceptorbolig.no  

Fakta om Horten:
Kommunens areal er ca. 71 km² med ca. 27.000 innbyggere. Hovedvekten (ca. 17.000) bor i gamle Horten by, og resten er fordelt i tettstedene Åsgårdstrand, Skoppum, Borre og Nykirke. Horten har det høyeste utdanningsnivået i Vestfold og ligger på 14. plass i landet. Regionen er kjent for sin store konsentrasjon av elektronikkbedrifter og omtales ofte som Norges ”Silicon Valley”. Kommunen har i øst omkring 40 km kystlinje mot Oslofjorden, flere flotte strender med kyststi og store friområder. Horten har et rikt kulturliv formidlet gjennom bl.a. festivaler som blir levende gjennom lokale krefter og engasjement for Horten. Fun Facts: Horten er det stedet i Norge med desidert størst forekomst av misteltein. Hortens byvåpen var det første byvåpen kong Haakon VII godkjente. Det skjedde i 1907. I kommunen finner en spor fra bosetninger helt tilbake til steinalderen. Borrehaugene vitner om at området var et maktsenter i vikingtiden. For mer informasjon se: https://www.horten.kommune.no/om-horten/